İsrail’de 5 gündür süren yangınları El Kaide bağlantılı bir grup üstlendi.
Independent‘ta yer alan habere göre, yangınları Ma’sadat el-Mucahidin isimli Filistinli bir grup üstlendi.
Grup, El Kaide bağlantılı. Bu örgütün, 2010’da Hayfa’da 40’ın üzerinde Yahudi’nin ölmesine neden olan yangını da çıkarttığı iddia ediliyordu.
Ma’sadat el-Mücahidin, daha önce yaptığı bir açıklamada Yahudilere “Geldiklere yere dönmeleri” çağrısı yapmıştı. Örgüt ayrıca İsrail ve müttefiklerine saldırıları sürdüreceği tehdidinde bulundu.
Ma’sadat el-Mücahidin örgütü Hamas’a da muhalif bir hareket. Hamas’ı Gazze’de şeriat uygulamadığından dolayı eleştiriyor.
Şu ana kadar 16 kişi İsrail’deki yangınları çıkartmaktan dolayı tutuklandı. Tutuklamaların artması bekleniyor. Üç gündür devam eden yangın için Türkiye dahil birçok ülke yangın söndürme uçakları göndererek İsrail’e yardım ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.